Tuesday, May 10, 2011

ΜΗΛΙΑ-ΑΧΛΑΔΙΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΕΣ ΦΡΟΝΤΙΔΕΣ ΜΑΙΟΣ ΠΕΔΙΝΑ | coctailsfromorganic

α. Καρπόκαψα.

Να γίνει ψεκασμός :

Αμέσως μόλις πάρετε το δελτίο και μέχρι 8 Μαϊου με ΦΕΝΟΞΥΚΑΡΜΠ ή Από 9 – 11 Μαϊου με ΧΛΩΡΑΝΤΡΑΝΙΛΙΠΡΟΛ ( σκεύασμα CORAGEN) ή Από την παραλαβή του δελτίου μέχρι 16 Μαϊου με ρυθμιστές (ΤΕΜΠΟΥΦΕΝΟΖΑΪΝΤ, ΝΤΙΦΛΟΥΜΠΕΝΖΟΥΡΟΝ, ΛΟΥΦΕΝΟΥΡΟΝ, ΜΕΘΟΞΥΦΕΝΟΖΑΪΝΤ, ΤΕΦΛΟΥΜΠΕΝΖΟΥΡΟΝ) ή Από 17 – 19 Μαϊου με κλασσικά εντομοκτόνα όπως ΦΟΣΜΕΤ, ΧΛΩΡΠΥΡΙΦΟΣ, ΧΛΩΡΠΥΡΙΦΟΣ ΜΕΘΥΛ, ΣΠΙΝΟΖΑΝΤ, ΙΝΤΟΞΑΚΑΡΜΠ, Τ-ΦΛΟΥΒΑΛΙΝΕΪΤ, κ.α.

Η επέμβαση να επαναληφθεί μετά 2- 3 βδομάδες, ανάλογα με το αγροχημικό.

Οι ρυθμιστές να προτιμηθούν αν είχαμε ζημιές και από νάρκες. Επίσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν από 17 – 19 Μαϊου ιολογικά εντομοκτόνα CpGV, τα οποία είναι ιδιαίτερα συμβατά με την ολοκληρωμένη διαχείριση (3 εφαρμογές ανά δεκαήμερο).

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Το καρπίδιο καθίσταται ευαίσθητο στην προσβολή της καρπόκαψας όταν φθάνει σε διάμετρο τα 2 εκατοστά και αρχίζει να χάνει το χνούδι του (στάδιο J).

ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ:

Σε κτήματα που δεν παρουσιάζουν σημαντικές προσβολές μπορεί να επιτευχθεί ικανοποιητική προστασία με μία μόνο εφαρμογή με ρυθμιστές μέχρι 16 Μαϊου, ή με κλασσικά και ιολογικά 21 – 22 Μαϊου. Επειδή η πλειονότητα των αυγών αποτίθεται στα ψηλά κλαδιά, να ληφθεί μέριμνα ώστε να καλυφθούν με επιμελημένη εφαρμογή του ψεκασμού και οι κορυφές των δένδρων.

β. Φουζικλάδι :

Συνιστάται η προστασία του καρπιδίου με προστατευτικά μυκητοκτόνα ή με μίγματα τους με θεραπευτικά (τριαζόλες- βενζιμιδαζόλες) ειδικά όπου σημειώθηκαν αρχικές προσβολές.

  Email Print Digg Facebook Reddit StumbleUpon

No comments:

Post a Comment